Дрмаће се пловак овог викенда

Међународни куп у спортском риболову „Трњане 2023.”, после трогодишње паузе због пандемије, биће одржан овог викенда и то по 14. пут.

У организацији Клуба спортских риболоваца „Трњане” из Трњана за ово екипно такмичење у категорији лов рибе удицом на пловак у недељу, 18. јуна, на Бованском језеру окупиће се 10 екипа, од којих две долазе из иностранства.

− То су екупе „Гиборт из Кладова”, који је бранилац великог прелазног пехара са нашег последњег одржаног купа 2019. године, затим, екипе „Расина” из Крушевца, „Нишава” из Ниша, „Тимок” из Сврљига, „Костреш” из Ћићевца, „Риболовац” из Алексинца и две екупе домаћина „Трњане 1” и „Трњане 2”. Из иностранства долазака су најавиле две екипе, „Металург” из Велеса (Северна Македонија) и екипа „Игало” из Игала (Црна Гора) − рекао је Мића Димитријевић, председеник КСР „Трњане”.

Иначе, због обилних падавина протеклих дана ниво Бованског језера је веома висок, па за раслику од минулих година екипе неће моћи да пецају у три сектора како је планирано, на првој и другој плажи. Ове године такмичење ће бити одржаноу једном делу прве плаже у такозваном бокс пецању, а то је пецање где ће сва три такмичара једне екипе пецати у исто време по три сата.

За победника је обезбеђен велики прелазни пехар, за екипе су обезбеђена три пехара за три првопласиране екипе, по четири медаље и дипломе, а за најбоље појединце на писти су такође предвиђени пехари, као и по три медаље за по три појединца најбоља у једној измени.

Организатори се надају да ће у недељу такмичаре ипак послужити лепо време, без кише, и да ће риба бити активна упркос великом нивоу језера, да ће сви такмичари упецати пуно рибе и да ће се лепо провести на овом традиционалном пријатељском Међународном купу „Трњане 2023”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + fifteen =