Алексинчанке раме уз раме са Црвеном звездом

На Купу Сребрног језера, одржанoму Великом Градишту, такмичари Џудо клуба „Алексинац” освојили су шест медаља и у генералном пласману изборили 9. место. Уз то, млађе кадеткиње су поделиле прво место са такмичаркама београдске Црвене звезде и освојиле пехар као најбоље у конкуренцији млађих кадеткиња.

Када је реч о медаљама, наши такмичари и такмичарке су изборили једну златну, три сребрне и две бронзане, као и једно пето место.

Екипу млађих кадеткиња која је освојила пехар чиниле су: Софија Милошевић (златна медаља,  до 70 кг), Петра Ристић (сребро, до 57 кг) и Теодора Беговић (бронза, +70 кг).

Сребрне медаље освојили су Вељко Манојловић (мл. дечаци, до 46 кг) и Петар Стоиљковић (мл. дечаци, до 50 кг), док је бронза припала Михајлу Милојковићу (јуниори, до 90 кг). У новој катеторији (мл. кадети, – 60 кг) Вук Петровић је заузео пето место. 

− Ово је један од низа наших резултата који су свакако вредни пажње, али и који доказују да се у нашем клубу вредно и предано ради − каже тренер Бојана Станковић.

У овој години чланови Џудо клуба „Алексинац” до сада су учествовали на 13 различитих такмичења и остварили импресиван биланс – освојили су три пехара и 91 медаљу, од којих је 27 златних, 21 сребрна и 43 бронзаних!

Наредног викенда, тачније у суботу, представници Џудо клуба „Алексинац” одлазе у Сокобању на други по реду међународни турнир „Сокобања опен”.

Фотографије: Џудо клуб „Алексинац”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 5 =