Радевац: Три такмичења на Велику Госпојину

У суботу, 28. августа, на велики црквени празник Велику Госпојину у подјастребачком селу Радевцу биће одржана три интересантна такмичења – једно је намењено спортистима, а два кулинарима. Празник је повод за организовање ових надметања, а тога дана је у овом насељу и традиционални народни сабор.

У порти црквеног храма Свете Марије Магдалене од 15 сати варајаче ће укрстити учесници двеју гастрономско-кулинарских манифестација – Пасуљијаде и Гулашијаде. Пропозицијама такмичења је предвиђено да се пасуљ и гулаш кувају искључиво на природној ватри, а жири ће оцењивати општи изглед, укус, боју и раскуваност, односно густину.

Три сата касније, дакле од 18 часова, стартоваће традицонални крос. Ове године организатори су одлучили да се учесници кроса такмиче на стази од три хиљаде метара. Такмичари ће бити подељени у две категорије – јуниори и сениори. Пријављивање такмичара је до 17 сати.

По три најбоље пласиране екипе на такмичењима у кувању пасуља и гулаша биће награђене пехарима, медаљама и захвалницама. Исте награде очекују и такмичаре у кросу који освоје прво, друго и треће место.

Сва три такмичења организује Месна заједница Радевца у сарадњи са Црквеним одбором.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + 8 =