Биће вашар уз епидемијске мере

Део улице Војске Југославије иза ТАШ-а, односно од расрнице са улицом 7. јули па до раскрснице са Спортском биће затворен за саобраћај у суботу због одржавања Великогоспоинског вашара. Ту одлуку је донео на јутрошњој седници Савет за координацју послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац, а да ће вашар сигурно бити одржан потврдио је и Штаб за ванредне ситуације општине Алексинац сат времена касније. На штабу је закључено да ће вашар бити одржан, али уз мере заштите од вируса короне, као што је то био случај на Петровданском вашару.

У наставку заседања радна група Савета је поднела извешај након обиласка терена, а по захтеву Месне заједнице Брадарац и закључила да не постоју разлог постављања саобраћајног огледала код моста на улазу у ово насеље. На дневном реду нашло се и неколико тачака у вези са паркирањем у граду. На молбу једног алексинчанина за куповину повлашћене паркинг карте, иако не живи у улици где се наплаћује паркинг, Савет је одлучио да формира комисију која ће заједно са надлежнима у Комуналном предузећу одлучивати о оправданости тог захтева, јер је све више оваквих молби. Такође, захтев за уклањање паркинг места испред улазау Завичајни музеј је прихваћен и биће уврћен у нови пројекат паркирања који је тренутно у изради. У новом пројекту паркирања биће додата и паркинг места у улици између Алексиначке Гимназије и ОШ „Вожд Карађорђе”, а на основу захтева ових образовних установа.

Пред Савет је стигао и захтев мештана дела Трњана да се код подвожњака постави саобраћајно огледало, а да ли је тај захтев оправдан процениће комисија која ће обићи терен.

На крају дневног реда нашао се позив Републичке Агенције за безбедност саобраћаја за учешће у пројекту „Тренинг безбедне вожње за младе возаче”. Ово је прилика да 40 младих возача старости до 30 година посете НАВАК центар, а да ли ће Алексинац учествовати у овом пројекту зависи од могућности прибављања новчаних средстава.

Насловна фотографија: Архива Алпрес.

Један коментар

  1. На крају дана, травњак уништен од аутомобила и комбија, засађено дрвеће које већ годинама покушава да порасте уништено, ђубре на све стране, већина оде и у Моравицу, уринирање на све стране и остало… Склоните вашар даље из центра!

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three − 3 =