korona virus

Корона надире: Највише дневно оболелих у августу

Епидемијска ситуација на подручју општине Алексинац на неки начин прати кретање у целој земљи. У прошлој седмици три дана су били са двоцифреним бројем новооболелих, што указује на наставак тренда ширења епидемије. У тих седам дана тестирано је 577 пацијената и њих 67 је било позитивно на вирус. Више него дупло је повећан број новооболелих у односу на недељу пре ове седмице када је за седам дана откривена 31 новооболела особа од 574 пацијента.

Највише оболелих у протеклој седмици је било у среду када је узорак узет од 87 особа, а 15 је било заражено и уторак, када је од 109 тестираних лица 14 било позитивно. У тој седмици је двоцифрени број забележен још само у суботу и то 10 позитивних од 74 прегледаних.

Јуче, на почетку ове недеље, забележен је највећи број дневно оболелих у овом месецу. Од 94 тестиране особе код њих 20 је откривено присуство вируса корона. За сутра је заказана седница Општинског штаба за ванредне ситуације, када ће се највероватније на дневном реду наћи и тренутна епидемијска ситуација у нашој средини.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × four =