bolnica

Рад Опште болнице

Епидемиолошка ситуација у Општини Алексинац је много повољнија, као и у самој Општој болници, у којој је све мање позитивних и радника на боловању због ковида. Према незваничним подацима, четворо запослених је позитивно на вирус, а 13 њих је на боловању због ковида 19.

Повољнија епидемиолошка ситуација је допринела да се у Општој болници у већем обиму баве и нековид пацијентима. Директор ове алексиначке здравствене установе, др Горан Видић, најавио је комплетирање служби и њихово враћање у редовни режим рада, колико је то могуће у овом тренутку.

− Што се тиче нормализације рада, свакако то неће бити могуће одједном, него ће се постепено, од следеће недеље, уводити све службе, подједнако колико год је то могуће, у нормалан рад. Очекујемо да у наредне три-четири недеље достигнемо максималан капацитет рада ако не буде неких епидемиолошких изненађења, а искрено се надамо да неће − каже др Видић.

Он свој оптимизам заснива и на чињеници да је кренула и вакцинација, као и да се она веома добро одвија.

− Пре свега ћемо почети са хирушким гранама, хирургија, ортопедија, урологија, пошто имамо доста пацијената који чекају на хирушке захвате. Надамо се, заправо радимо на томе, да већ од следеће недеље повећамо број такозваних елективних операција, односно оних које су раније планиране и које су биле одложене због целе ове ситуације. О хитним интервенцијама не причамо, оне се увек раде када је то неопходно – објашњава први човек Опште болнице и моли грађане за разумевање, јер реално није могуће све службе пуним капацитетом активирати у кратком временском року.

Др Видић је додао да ће јавност и преко локалних медија бити обавештена када болница почне да ради пуним капацитетом.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 − 5 =