Понедељак дан охрабрења, али и упозорења!

До јуче је у Алексинцу кинеском вакцином вакцинисано 1.364 особе. Поред тога, претходно је дато 155 америчких вакцина, те је укупно вакцинисано 1.519 особа, што је 3,6 одсто одраслог становништва општине Алексинац, објављено је на званичном сајту алексиначког Дома здравља.

Из ове здравствене установе саопштено је да је добијено још 570 доза, што је укупно 2.130 доза кинеске вакцине, за 2.130 особа. У Дому здравља очекују нове испоруке и то два пута недељно, а најављују ускоро и допремање руске вакцине.

Сви заинтересовани грађани, за било коју вакцину могу да се пријаве преко портала еУправа, и они ће бити позвани на вакцинацију када изабрана вакцина буде доступна и када дође на њих ред. Иначе, од данас, због избегавања гужви вакцинација се обавља само у заказаном термину и за грађане који су позвани.

Од данас, пункт Дома здравља Алексинац за вакцинацију против ковида 19 у Дому културе у Алексинцу, имаће ново, продужено радно време. Ново радно време је од 8 до 18 сати.

Због смањеног броја пацијената позитивних на Ковид 19, као и због смањеног броја првих и контролних прегледа, од данас, 26. јануара, ковид амбуланта у Житковцу имаће ново, скраћено радно време. Амбуланта ће свих 7 дана у недељи радити од 9 до 17 сати.

Што се тиче тестирања PCR и антигенским тестовима, распоред рада остаје исти као и до сада.

Након веома повољне прошленедељне епидемиолошке ситуације на подручју општине Алексинац, јучерашња тестирања нас упозоравају да је вирус корона још увек  активан. Од 107 тестираних узорака 10 је било позитивно на вирус.

Иначе гледано по седмицама број заражених у протеклој недељи је пао за 53 одсто у односу на претходну седмицу, а у истом периоду смањен је скоро за 35 одсто број првих прегледа. У првој седмици јануара евидентирано је 113 особа позитивних на вирус корона, у другој седмици било је 72 позитивна узорка, док је у трећој, односно у протеклој недељи код 35 особа откривено присуство вируса.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + eight =