Пунктови на терену још неколико дана

Екипе за вакцинацију Дома здравља и даље су на терену и врше вакцинацију и ревакцинацију по већ утврђеном распореду који је објављен и до уторка 11. маја обићи ће по други пут сва насеља на територији општине. Током ове акције паралелно се становници општине вакцинишу другим дозама претходно датих вакцина на локацијама где су примили и прву дозу, а даје се и прва доза кинеске вакцине, које у првом кругу обиласка општине није било довољно за све заинтересоване.

Из Дома здравља поручују да ако сте се вакцинисали на терену, а стигне вам било каква порука од еУправе, игноришите је и дођите да се вакцинишете другом дозом по овде наведеном распореду. Ако неко из било ког разлога не стигне да се вакцинише другом дозом на терену, на локацији где је примио прву дозу, моћи ће то да учини на било ком другом пункту, било у неком другом селу или на вакциналном пункту у Алексинцу у Дому културе, у року од највише 7 дана од времена оптималног за пријем друге дозе.

У суботу, 8. маја, пункт ће прво бити постављен од 8 до 10 сати у Јасењу за мештане овог села, а такоће и Делиграда. Мештани Бовна моћи ће да се вакцинишу од 11 до 13 сати.

У недељу, 9. маја, екипа за вакцинацију биће у Витковцу од 8 до 10 сати и на том пункту могу да се вакцинишу и мештани Доњег и Горњег Љубеша, а такође и Срезовца. Вакцинација у Корману је планирана од 10 до 11:30, а у Трњану од 12 до 14 сати. На овом пункту могу да се вакцинишу и становници обе Пешчанице.

Понедељак, 10. мај, планиран је за мештане Јаковља и Радевца од 8 до 10 сати, од 10:30 до 12 сати пункт ће бити постављен у Лознацу и ту ће моћи да се вацинишу мештани Каменице и Крушја, а затим се селе у Гредетин и ту ће бити од 13 до 14 часова. Од 14 до 15:30 у Прћиловици ће моћи да се вакцинишу и мештани оба Адровца.

Полседњег дана овог круга вакцинације, у уторак 11.маја, планирана је вакцинација у Нозрини од 8 до 10 сати и на том пункту се могу јавити и мештани Моравског Бујмира, Лужана, Стублине и Беље. Од 10:30 до 14:30 сати екипа Дома здравља ће бити у Житковцу где могу да се вакцинишу и становници Моравца, од 15 до 16 у Доњем, а од 16:30 до 17:30 у Горем Сухотну.

На вакциналном пункту у Дому културе у Алексинцу од 8 до 20 сати истовремено ће се за незаказане грађане давати све четири вакцине (прва доза) тренутно расположиве у Србији.

Извор насловне фотографије: Црвени крст Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + 18 =