Пун кофер медаља

На Међународном карате турниру у Аранђеловцу, који је окупио 400 такмичара из 25 клубова из Србије, Републике Српске и Румуније, предстаници Карате клуба „Шуматовац” из Алексинца изборили су 16 медаља – пет златних, три сребрне и осам бронзаних. У најмлађим категоријама Алексинчани су освојили још 11 стимулативних медаља. Турнир је организовала Српска карате унија.

Најсјајније одличје у катама појединачно освојиле су Хана Ранђеловић и Лана Николић, a у катама екипно ката тим „Шуматовац 1” који су чиниле: Теодора Павловић, Милица Јовановић и Емина Младеновић.

У борбама златом су се окитили Емина Младеновић у конкуренцији јуниорки до 60 килограма, и Никола Ристић који се такмичио у конкуренцији сениора до 68 килограма.

Сребро је припало Емини Младеновић у катама и Николи Ристићу у борбама у апсолутном нивоу без рукавица (шобу ипон).

Бронзане медаље у катама изборили су Ана Момчиловић, Димитрије Рајковић, Милица Јовановић и Стефан Стојановић и ката тим „Шуматовац 2” у коме су биле: Маша Марсенић, Ленка Раденковић и Ирена Бошковић. Бронза у борбама припала је Емини Младеновић (апсолутна категорија, до 60 кг), Николи Ристићу (сениори, апсол. кат.), Милици Јовановић (апсол. кат.) и Стефану Стојановићу (апс. категорија, +65 кг).

За наступ у катама стимулативне медаље су освојили: Андријана Дачић, Анастасија Вељковић, Јакша Ђорђевић, Христа Николић, Кирил Ристоски, Маша Марсенић, Ленка Раденковић, Ирена Бошковић, Лазар Дачић, Михајло Митић и Димитрије Милојковић.

– Ово је један од највећих успеха нашег клуба у овој години, што је још један доказ  да смо  у минулом периоду одлично радили.  Овакви резултати ће бити велики подстицај за све наше чланове да и на Првенству Србије, које ће бити одржано 8. маја у Ариљу, постигнемо добре резултате – казао је за наш портал Дејан уксановић, председник и један од тренера Карате клуба „Шуматовац”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × two =