Публика изабрала Лебија

И ове године Градско позориште „Театар 91” учествовало је на 51. по реду фестиалу ФЕДРАС у Малом Црнићу са позоришном представом „Ухваћен у мрежу”.

Као и прошле године, и ове је награду за глумца вечери коју додељује публика отишла у руке Срђана Стојадиновића Лебија.

− Познавајући публику која је у Малом Црнићу, да кажем школована публика и која већ дуго, дуги низ година, прати тај фестивал који се одржава код њих мислио сам да ће ипак награда бити, да ће се двоумити између мене и Бојана Цветковића Диксија. Нисам баш био сигуран зато што и једна и друга улога су, да кажем, главне улоге и све се врти око нас двојице. Међутим, ето овога пута превагнула је на моју страну, добио сам награду за глумца вечери тако да је то за мене један велики плус. Прво за оно што сам радио до сада и поготово за оно што смо радили везано за ту представу јер знам да смо имали проблема око ковида и да смо се плашили за ту представу да ли ћемо је вратити на репертоар. Тачније, после три године враћена је на репертоар и играмо је успешно и све боље и боље − рекао је Срђан Стојадиновић Леби.

Иначе, прошле године Срђан је добио и награду за најбоље глумачко остварење у представи „Тетка од милион долара”, а Нинушка Стојановић добила је награду за главну женску улогу. Да ли ће са овог фестивала у град на Моравици ове године пристићи још нека награда знаће се у суботу када се завршафа фестивал и када буде одиграно свих 17 представа аматерских позоришта које су на репертоару ФЕДРАСА.

Извор фотографија: Градско позориште “Театар 91” Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × one =