ПУ„Лане” пример добре праксе

Предшколска установа „Лане” је, у објекту у Мишићевој, јуче после подне организовала један занимљив скуп, па је „Сусрет предшколских установа Нишког округа” на једном месту окупио директоре и стручне сараднике из предшколских установа у Ражњу, Нишу, Сврљигу, Гаџином Хану, Дољевцу и Мерошини.

Скуп је организован на иницијативу овдашње установе, а како би поделили своја искуства и праксу и тиме поставили основ за нека будућа сусретања и сарадњу са овим установама, пошто је ПУ „Лане” прва предшколска установа на територији Нишког округа која је имплементирала нове основе програма „Године узлета”.

Кроз презентацију, најпре је приказано где је алексиначка Установа данас, у односу на почетак имплементације. Иначе, имплементација нових основа се дешавала у четири године, а алексиначка је прва приступила овом програму, што нам је и појаснила директорка Виолета Поповић.

− Ми смо међу првима, а овде имамо и установе које су годину, две или три после нас кренуле са имплементацијом програма. Управо због тога смо желели да се сусретнемо и да видимо, да разменимо искуства где смо ми данас, где су они са применом нових основа и да остваримо договор за неку наредну сарадњу − каже директорка Поповић.

Након презентације уследила је тура обиласка кроз вртић, пошто је објекат у Мишићевој, централни објекат, био језгро промена. Гости су обишли све радне собе у овом објекту и остварили увид у то какви су простори, јер је простор јако важан у реализацији нових основа.

− Он је у ствари трећи васпитач, тако кажемо, јер је простор јако битан. Колеге су погледале наше просторе, како групне, радне собе, тако и заједничке просторе, а то су ходници, атријум и двориште ПУ − додаје директорка.

На крају обиласка уприличена је дискусију током које су размењивана искуства и где су гости добили све информације у вези са уређењем простора предшколске установе. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × two =