Изабрана алексиначка рецитаторска „репрезентација”

Општинска смотра рецитатора под називом „Песниче народа мог” одржана је данас у Дому културе по 55. пут. Након завршене смотре одлучено је да ће Алексиначку општину на Окружном такмичењу у Нишу представљати тринаесторо рецитатора који су, по мишљењу жирија, били најбољи на Општинској смотри.

Из млађе категорије која је обухватала ученике од првог до четвртог разреда, у Нишу ће рецитовати Мартина Бакић и Јана Живковић ученице ОШ „Вожд Карађорђе” из Алексинца, Љиљана Андрејић ученица ОШ „Вук Караџић” из Житковца и Анђелиа Живковић, ученица ОШ „Јован Јовановић Змај” са Алексиначког Рудника.

У средњој категорији (од петог до осмог разреда) најбољи су били Павле Барјактаровић и Дара Лукић, ученици ОШ „Љупче Николић”,Екатарина Пешић из ОШ „Јован Јовановић Змај” са Алексиначког рудника, Ива Златановић из ОШ „Вожд Карађорђе” и Јана Гавриловић, ученица ОШ „Аца Синадиновић” из Лоћике.

Када је реч о старијој групи, у категорији средњих школа, најбољи рецитатори су Јован Недељковић, ученик Алексиначке гимназије и ученице Техничке школа „Прота Стеван Димитријевић” Анастасија Кадрић, Софија Новаковић и Јована Влајић.

Поред алексиначких рецитатора, на Окружној смотри, која ће бити одржана 3. и 4. априла у Нишу учествоваће и најбољи рецитатори из основних и средњих школа из Ниша, Ражња, Мерошине, Дољевца, Гаџиног Хана и Сврљига.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + fifteen =