Прво па мушко!

За разлику од прошле, када су чак три бебе рођене првог дана нове године, ове тек другог дана јануара рођена је прва беба у овој години. Нешто пре седам сати ујутру Гордана Ледић из Алексинца на свет је донела здраву и праву мушку бебу. Малишана ће за пар дана дочекати код куће трогодишњи брат и једногодишња сестра, јер је ово Горданино треће дете.

‒ Пратећи статистику очекујемо ове године већи број порођаја него прошле. Држава је донела нове мере и примећује се већи број порођаја. Јесте да се у нашој општини смањио број становника, али имамо већи број трудница са трећим и четвртим дететом него што смо раније имали ‒ оценио је Др Сретен Вујошевић који је јутрос и обавио први порођај у овој години.

Срећну мајку на гинеколошко-акушерском одељењу Опште болнице у Алексинцу данас су у име алексиначке локалне самоуправе обишли председник општине Далибор Радичевић и начелник општинске управе Дејан Милошевић.

Председник општине је уз лепе новогодишње жеље Гордани уручио букет цвећа и чек у вредности од 50 хиљада динара, поклон општине прворођеној беби. Такође, њој је уручено и једно дечје аутоседиште, јер је Савет за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац одлучио да се и тако дарује прворођена беба у овој години.

 

Пригодан поклон за породиљу традиционално је и овога пута обезбедила алексиначка фирма „Хајди”.

‒ С овом акцијом даривања прворођене бебе кренули смо још 2000. године када је и почела са радом наша конфекција ‒ подсетио је Лазар Миловановић који је испред овог предузећа уручио дарове.

План овог предузећа је и да након 21 године настави и у будуће са даривањем прворођене бебе у општини Алексинац.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 7 =