Ватромет обележио Новогодишњу ноћ

Пратећи традицију и у овој новогодишњој ноћи, пола сата након поноћи, председник општине Алексинац Далибор Радичевић и начелник општинске управе Дејан Милошевић обишли су дежурне службе. Они су осим лепих новогодишњих жеља запосленима који су дежурали те ноћи уручили и пригодне поклоне и информисали се како протиче обележавање почетка нове 2021. године на подручју општине Алексинац.

У полицијској станици Алексинац дежурни су и овог пута имали доста посла и то пре свега у спречавању породичног насиља. Како ове године није било организованих прослава у угоститељским објектима Нова година је била дочекана у кућној атмосфери па је у комбинацији са алкохолом долазило до породичних проблема и телефони полиције нису престајали да звоне.

До почетка нове године дежурна екипа ватрогасаца није имала посла и поред доста пиротехнике и ватромета који је ноћно небо осветљавао скоро сат времена пре и после дочека Нове године.

По традицији и у Хитној помоћи година је дочекана пригодно у украшеној просторији уз трпезу за дежурну екипу. У овој служби ни ове ноћи нису били без посла, али ништа више него обично. Како кажу пун месец подигне море, камоли неће да утиче на метеоропате. Нешто више посла очекују пред зору када ће њихову помоћ потражити сви они који су били неумерени у јелу и пићу током дочека Нове године.

И током овог дочека у дежурној служби Електродистрибуције није било интервенција, па су у новогодишњој ноћи радници ЕПС-а могли да предахну а грађани су у својим домовима несметана користили електричну енергију.

Представници локалне самоуправе посетили су и дежурну службу Жандармерије која је смештена у алексиначкој касарни. Дочек и узајамно упућивање новогодишњих жеља није ни ове године могло бити фотографисано због протоколарне процедуре.

Иначе, овогодишњи дочек Нове године протекао је нешто другачије него обично. Због епидемиолошких мера ове године нису били организовани дочеци у угоститељским објектима, али кућне журке нису изостале. Иако се музика није чула из кафића и кафана, чула се из станова па и поред празне главне улице у граду стицао се утисак новогодишње ноћи. Овако измењени дочек изнедрио је нешто лепо, до ове године није било оволико ватромета широм наше општине.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − six =