Први снег у овој години

Након временских прилика које нису карактеристичне за ово доба године, лепо време и високе температуре, коначно метеоролошки услови одговарају почетку године. Киша која је различитог интензитета падала током јучерашњег дана ноћас је у појединим деловима општине прелазила у суснежицу и снег, па се у вишим пределима и на северном делу наше општине задржао први снежни покривач у овој години.

Према подацима на званичном сајту Републичког хидрометеоролошког завода, снег се задржао само на мерном месту у Мозгову и то 7 центиметара, а киша је оставила 28 литара воденог талога по метру квадратном. Према статистици објављеној овог јутра, у протекла 24 сата највише кише је пало у подјастребачком делу општине, па је у Гредетину измерено 33,7 литара кишнице. У централном делу и подно Лесковика киша је падала сличног интензитета, па је у Глоговици измерено 28, а на мерном месту у Рсовцу 27 литара кише.

Према временској прогнози после подне и увече очекује се престанак падавина, а у наредном периоду нас очекује опет лепо време са температурама изнад просека за ово доба године. Метеоролози кажу да се клима на планети променила, децембар је био најтоплији до сада, а наредне године биће све топлије. Вест ће бити да је пао снег.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 + 19 =