Апел комуналаца: Не бацајте жар у контејнере

Jавно комунално предузеће „Kомуналне услугеˮ последњих дана суочава се са проблемима које проузрокују несавестни грађани. Годинама уназад, претежно у зимском периоду, из овог предузећа апелују на грађане да жар и пепео не бацају у контејнере који су лако запаљиви, али појединци се оглушавајо о њихове апеле, па није редак случај да се поједини и запале.

Последњих десетак дана на две локације су се запалили контејнери, изгорели и уједно оштетили контејнере који су се налазили поред. Због тога Далибор Марковић, директор Комуналног предузећа, поново апелује на грађане да поведу рачуна када бацају пепео.

‒ Овом приликом бих апеловао на све кориснике да не бацају жар и врућ пепео у контејнере. Поред тога што настаје штета на имовини Предузећа, тако што изгоре контејнери, може се десити још већа штета по околину. Може се запалити растиње, може се запалити, не дај Боже, и аутомобил који се налази у близини, или неки објекат ‒ рекао је Марковић.

Он се сећа ситуације од прошле године када се услед разбуктавања жара или врућег пепела запалило смеће у камиону који превози то исто смеће до градске депоније.

‒ Још једном напомињем и апелујем да у контејнере наши корисници не бацају жар и врућ пепо, а да пепео складиште у својим посудама, чекају да се пепео охлади и сутрадан пепео из пластичних кофа или запакован у пластичне вреће, може бити одложен у наше посуде, или одложен у камион који одвози смеће ‒ саветује први човек овог предузећа.

Иначе, на скоро свакој локацији у граду постављени су и метални контејнери, који су опет, нека врста предострожности да не дође до његовог запаљења и где је пожељно одлагати хладан пепео.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 3 =