Први наговештаји о враћању полубраника

Пружни прелази у алексиначким насељима Трњане и Моравац сада су без аутоматског регулисања спуштања и подизања полубраника, па је опрез грађана који се крећу преко њих још потребнији.

Уређаји на ова два путна прелаза у квару су од 13. јануара ове године, због неисправности мотора поставних справа путопрелазних полубраника. С обзиром да „Инфраструктура железнице Србије”, како је саопштила њихова пи-ар служба, у резерви није имала ове делове, започете су активности на ремонту неисправних мотора, и оне ће бити реализоване у складу са расположивим финансијским средствима.

У „Инфраструктури железнице Србије” кажу и да су уређаји на ова два путна прелаза због квара искључени у складу са Правилником, с обзиром да је привремена неупотребљивост сигнално-сигурносних уређаја на ова два места трајала дуже од 84 сата.

У овом предузећу напомињу да у постојећим условима безбедност саобраћаја није угрожена, јер су извршно особље и машиновође који учествују у организацији железничког превоза на овом делу пруге упознати са тим да су путни прелази на ова два места искључени и поступају у складу са правилницима који дефинишу овакве ситуације.

„Инфраструктура железнице Србије” апелује на учеснике у друмском саобраћају да на путним прелазима поштују прописе, саобраћајну сигнализацију и вертикалне друмске знакове, како би се очувала безбедност саобраћаја и сачували људски животи.

Када је реч о средствима која општина издваја за одржавање путних прелаза она неће бити наплаћивана алексиначкој локалној самоуправи у периоду када су путни прелази искључени и не раде.

Према очекивању у „Инфраструктури железнице Србије”, овај квар би требало да буде отклоњен до краје наредне недеље.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five − 3 =