Протокол о сарадњи са Српском књижевном задругом

Центар за културу и уметност у Алексинцу не посустаје када је у питању издавачка делатност. Синоћним потписивањем Протокола о сарадњи са Српском књижевном задругом, која следеће године обележава 130 година постојања, алексиначка установа добија нове могућности када су у питању значајне публикације које треба објавити.

Директорка алексиначког ЦКУ, Маја Радоман Цветићанин, је синоћ на почетку овогодишњих Дана Тихомира Р. Ђорђевића потписала Протокол који ће преко присутник представника СКЗ бити достављен руководству на потписивање. Из оправданих разлога изостало је њихово присуство.

‒ Оно што је најзначајније што повезује Српку књижевну задругу и Центар за културу и уметност у овом тренутку је име и лик и дело Тихомира Р. Ђорђевића. Истовремено и залагање за очување ћирилице и српске народне баштине, културне нематеријалне и материјалне заоставштине. Идеја је да у будућем периоду на заједничким пројектима сарађујемо, конкуришемо за обезбеђивање средстава, заједничку мисију ширимо у областима, и географски територијално и духовно, тамо где ми имамо своје сараднике и посреднике ‒ објаснила је директорка Маја.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + 16 =