Њима је хуманост на првом месту

Клуб добровољних давалаца крви „Хумано срце” минуле суботе одржао је у Липовцу Изборну седницу Скупштине клуба и овом приликом сумирани су резултати о досадашњем раду, а и бираноје ново- старо руководство. За председника клуба ДДК изабран је Миша Војиновић, који је и до сада обављао ту дужност.

− Било је доста дискусије, предлози су били да још нешто урадимо на самој афирмацији клуба, а истакнута је сарадња са Клубом давалаца крви железничара Србије, поготово ових из Ниша који се одазивају на све наше акције. Надамо се да ће акције које ми организујемо да буду масовније, за наше чланове смо у протеклом периоду организовали излете, а помагали смо социјално угроженим и болесним члановима клуба − рекао је председник Војиновић.

Велики проблем Клуба ДДК јесу финансије, а имају проблем и са просторијама, тако да се адреса овог удружења у протеклом периоду неколико пута мењала. Међутим, ти проблеми никако не утичу на њухов хуманитарни рад.

Клуб ДДК „Хумано срце” основан је средином августа 2013. године и за протеклих осам година у свој рад укључио је више од 380 чланова. У сарадњи са Црвеним крстом и Трансфузијом крви чланови клуба успешно реализују програм солидарности и племенитости дајући добровољно крв и потписујући донорске картице.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − 5 =