Проти почаст од наследника са Православног богословског факултета

У капели на Старом гробљу у Алексинцу, где су сахрањени прота Стеван Димитријевић и његова породица, током викенда, у суботу, одржан је помен који су служили декан и професори из Београда, уз саслужење свештеника из Алексинца и ђакона из Ниша.

Након тога, делегација са Православног богословског факултета посетила је школу и у разговору са директором договорена је сарадња између ове две педагошке институције. Ова информација објављена је на званичној фејсбук страници Техничке школе „Прота Стеван Димитријевићˮ у Алексинцу.

Како је објашњено, повод боравка делегације била је књига проф. др Владислава Пузовића „Путевима српске црквене историје – научно наслеђе проте Стевана Димитријевићаˮ, коју је аутор поклонио школи. Истог дана је у Нишу, у Светосавском дому, одржана промоција ове књиге о проти Стевану Димитријевићу, а о књизи су говорили декан Православног богословског факултета, протојереј проф. др Зоран Ранковић, ђакон проф. др Ивица Чаировић и аутор, проф. др Владислав Пузовић.

На поменутој фејсбук страници објављено је и саопштење директора алексиначке школе (Драгана Петровића нап. ред.) поводом ових догађаја.

– Срећни смо што лик и дело проте Стевана Димитријевића и данас живе кроз образовање, веру и науку и надамо се да ће школа својом делатношћу подстицати праве вредности, оне које је својим радом и залагањем прота Стеван Димитријевић оставио будућим генерацијама.

У Алексинцу већ неколико година постоји манифестација „Протина беседаˮ посвећена овом великану који никада није заборавио Алексинац и његов је доброчинитељ и дародавац.

Извор фотографија: Фејсбук страници Техничке школе “Прота Стеван Димитријевић” Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × five =