Пролеће – добар термин за фестивал

Пре неколико дана завршен је 4. Зимски позоришни фестивал за децу, али ове године је он одржан у мају. Иако је требало да се одржи крајем јануара, због проблема са ковидом фестивал је померен за мај.

 Показало се да је ово добар временски период за одржавање фестивала и директорка Градског  позоришта “Театар 91”, организатора фестивала, Милена Рашић је најавила да ће да се потруди да са одбором фестивала направи компромис и договор за надаље, па да фестивал следеће године буде у мају.

− Добар је термин, пролеће је, деца су слободна и мало комотнија да долазе у позориште што смо имали прилике да видимо у претходних шест дана фестивала. Одзив публике је показао да је све то што се позоришта тиче недостајало најмлађима, а недостајало је и родитељима с обзиром да су родитељи са децом седели и гледали свих шест дана представе за децу. То је показатељ да је ковид направио један озбиљан проблем што се тиче позоришног живота. Фестивал је показатељ жеље деце да дођу у позориште − рекла је директорка Рашић.

Представе су биле од Краљева до Београда, Лазаревца, Врања и селектор је обухватио малтене целу Србију. На жалост ни ове године нам нису била позоришта из Војводине, а како кажу организатори, разлог је првенствено финансијски.

− Финансијски део је један озбиљан проблем за постојање самог фестивала. Надамо се да ћемо то следеће године да решимо са оснивачем и да мало увећамо буџет самог фестивала− додалa је директорка.

Она се овом приликом захвалила свим учесницима фестивала, селекторима, жирију који је био на задатку и који је озбиљно схватио свој задатак и обавезе које им је позориште наметнуло.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + one =