Program podrške Wales fondacije Opštini Aleksinac

Program podrške (Program support to underdeveloped areas) koji sprovodi Wales fondacija uz pomoć partnerske organizacije APP Aleksinac. APP Aleksinac realizovaće u Opštini Aleksinac “Program podrške”  apolitičnu aktivnost usredsređenu na humanitarne aktivnosti vezane za nerazvijena područja juga Srbije.

Na ovaj način želimo donacijom od 10.000 evra da pomognemo Opštini Aleksinac u cilju podsticanja razvoja lokalne zajednice. Projekat je zvanično podržan od organa OpštineAleksinac, a naročito se u realizaciji programa istakao Goran Stanković, koordinator programa.

Na svečanoj dodeli nagrada, koja će biti održana u opštinskoj sali u Aleksincu 29.08.2016. godine, sa početkom u 12 časova, biće dodeljene tri nagrade iz sledećih oblasti:

–              Nagrada za političku korektnost i razvoj demokratije;

–              Nagrada u oblasti socijalne zaštite;

–              Nagrada za mlade uspešne talente;

cedomir-rakic_fotoDobitnici nagrade usmeriće novac na rešavanje nekih od problema lokalne zajednice, što predstavlja i suštinu samog programa. Novac od nagrada namenjen je isključivo za neprofitne projekte. Akcije koje se realizuju programom podrške će se realizovati do kraja 2016. godine.

Poseban deo ovog programa čini i promocija političke korektnosti i razvoja demokratije. Nosilac ovogodišnjeg priznanja za tu oblast je Čedomir Rakić, potpredsednik opštine.

,,Što se tiče nagrade za političara, moj predlog je da ona ide u ruke podpredsednika Opštine Aleksinac Čedomira Rakića. On je najzaslužniji za podršku našem programu i lično se založio da u najkraćem roku dobijemo sve potrebne dozvole i dobijemo svečanu salu za održavanje događaja. Predstavlja mladu generaciju političara koji su ambiciozni i pokazuju želju da unaprede našu opštinu“, ističe gospodin Stanković u obrazloženju nagrade.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + 20 =