Проглашени најуспешнији учесници „Дигиталног хербаријумаˮ

Настао у доба короне, наставио да живи у пуном капацитету и у овим временима. То би био основни закључак акције Библиотеке „Вук Караџићˮ Дигитални хербаријум мог завичаја, која је синоћ окупила у препуној сали Дома омладине ученике и њихове наставнике, учеснике овогодишњег такмичења.

Говорећи о самој акцији ауторка пројекта Александра Милошевић, запослена у алексиначкој библиотеци, је објаснила намеру организатора која се састојала у томе да у време епидемије, а и касније деца више времена проводе у природи, сликају биљке не уништавајући их и тако праве дигитални хербаријум.

Најуспешнији учесници су награђени пригодним поклонима и излетом у Липовцу. Аутори награђених радова у конкуренцији средњих школа су за прво место Милена Стевановић, други је Јован Недељковић, а трећа Дара Стојковић. Код основаца најуспешнија је Љубица Стојановић, друга је Анђела Драгић, а трећа је Анђела Кузмановић.

Код основаца у категорији групних радаова победници су Катарина Јанатовић, Дајана Живковић, Јана Милојковић и Маша Радоичић из Основне школе „Љупче Николићˮ. Други су Петра и Алекса Спасић из ОШ „Вук Караџићˮ из Житковца, а трећи Петра Цветковић и Маша Илић из алексиначке Основне школе „Вожд Карађорђеˮ.

О наградама је одлучивао стручни жири у саставу Слободан Дамјановић, Маја Младеновић и Александра Милошевић. У име Актива биолога општине Алексинац организаторима се захвалила Барбара Николић, наставник у ОШ „Аца Синадиновићˮ у Лоћики. Она је међу колегама који су добили захвалнице за подстицај и менторско учешће у акцији. Просветни радници Маријана Милошевић, Снежана Милошевић, Весна Миловановић, Тамара Поповић, Бојан и Слободанка Рогановић, Александар Павловић и Ана Милић Живковић су такође носиоци овог признања.

Захвалнице су уручене и представницима основних школа које су учествовале у акцији, алексиначким „Љупче Николићˮ и „Вожд Карађорђеˮ, „Аца Синадиновићˮ из Лоћике, „Стојан Живковић – Столеˮ из Трњана и „Вук Караџићˮ из Житковца. Од средњих школа учесници су Алексиначка Гимназија и Техничка школа „Прота Стеван Димитријевићˮ из Алексинца.
Свечаност су својим наступом оплеменили и чланови дечијег хора, овдашње музичке школе, под диригентском палицом Маријане Глигоријевић.

Овом акцијом и још неким активностима које Библиотека спроводи са образовним установама, ова институција културе се профилише и као незаобилазни део јавног живота наше општине.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − fourteen =