Проглашени најуспешнији на житковачком конкурсу

Трочлани жири објавио је одлуку о најуспешнијим радовима пристиглим на међународни конкурс који организује Удружење стваралаца у култури „Завичајˮ из Житковца, а у оквиру манифестације „Дани сатире Павле Тончићˮ.

Од 118 приспелих радова на конкурс за најбољи афоризам, жири је прво место доделио Владиславу Влаховићу из Подгорице, други је Миладин Берић из Бањалуке, док треће место деле Павица Вељовић из Сурчина и Радоје Николић из Вршца. Награда коју обезбеђује породица Тончић иде у руке Марка Пајића из Ваљева.

Жири је одлучио и да именује ауторе чији су радови изазвали њихову пажњу. Специјално признање добија најмлађа учесница, Јована Глиџић из Ниша, а посебно су похваљени Славко Сурла из Елемира, Зоран Симић из Фоче, Ненад Максимовић из Гроцке, Нешко Илић из Пожеге, Нада Караџић из Ресника, Миодраг Лазаревић из Пожаревца, Радован Берић из Приједора и Момир Васић из Зворника.

Како су саопштили организатори, ове године учесници конкурса су били аутори афоризама из свих република бивше Југославије, из Канаде, Бугарске и Мађарске.

Ова међународна манифестација се свечано завршава,17. јуна, уручењем награда и признања, као и промоцијом Зборника, четвртог по реду. Она се организује поводом сећања на ранострадалог житковачког сатиричара Павла Тончића.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 2 =