Продужен рок за пољопривреднике

Рок за подношење захтева за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи од 18.000 динара по хектару продужен је до 1. априла, а крајем прошле седмице почела је и исплата те врсте субвенције, најавили су из ресорног Министарства.

Иначе, неопходно је да пре подношења захтева за подстицаје по хектару биљне производње у електронском Регистру пољопривредних газдинстава пољопривредници уреде податке о површинама и биљним културама на парцелама и да изврше обнову регистрације пољопривредног газдинства.

Алексиначки пољопривредници који не могу да се снађу са апликацијом еАграр, а још нису обновили активан статус и поднели захтев за субвенције  имају прилику да им у томе помогну саветодавци Пољопривредно саветодавне и стручне службе Ниш који у просторијама Центра за културу и уметност бесплатно спроводе обнову регистрације пољопривредних газдинстава и подношење захтева за подстицаје за примарну биљну производњу у 2024. години. Заинтересовани пољопривредни произвођачи, који  још нису обновили статус својих газдинстава или поднели захтев, помоћ стручне службе могу да затраже сваког радног дана од 8 до 15 часова.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 − five =