Тешички КУД добио ново руководство

Минулог викенда је у Дому културе у Тешици одржана Изборна скупштина КУД-а „Дејан Јовановић Деша“ на којој је извршно конституисање новог сазива Скупштине на 4 године, изабран  нови састав Управног и Надзорног одбора, као и секретара, благајника и економа. Досадашњи председник Управног одбора Културно уметничког друштва из Тешице Стефан Јанковић, дугогогодишњи кореограф друштва и активни играч фолклора, поднео је писану неопозиву оставку због  приватних, породичних и професионалних пословних обавеза.

Једногласном одлуком за нове руководиоце КУД-а изабрани су: Драгана Станковић, из познате тешичке фолклорне и спортске породице, за првог човека друштва и за њеног заменика изабран је Бобан Стојиљковић, радник Дома за одрасла лица у Кулини, ветеран фолклораш.

Иначе, ново руководство је састављено од активних чланова прве фолклорне поставе, ветерана фолклора и родитеља чланова фолклорног друштва.

Од самог старта новоизабрани органи показали су амбициозност и проширење Програма активности за 2024.годину и најаву бројних културних догађаја. Ових дана ветерани фолклорног анасамбла из Тешице представили су се на ревији 52 фолклорна ансамбла бивше СФРЈ у Краљеву, када су по многим стручним оценама АН показали изванредан квалитет и уиграност сплета из Врања за поштовање.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 2 =