Pripreme za “Pekarske dane” u punom jeku

Pripreme za ovogodišnje „Pekarske dane“ su u punom jeku, a iz organizacionog odbora ove manifestacije upućen je poziv svima koji su zainteresovani za učešće na takmičenju za najbolji slavski kolač. Propozicije su iste kao i prethodnih godina, a svaki slavski kolač mora imati krst, pečat ili pletenicu kao obavezne elemente, dok će prikaz ostalih elemenata – golub, klas žita, knjiga, burence, grozd, cvet – biti ostavljen kao slobodan izbor učesnicima.

Nagrade će se dodeljivati u pet kategorija – učenicima osnovnih i srednjih škola, građanima, za najbolji aranžman, a svoj sud o najboljem slavskom kolaču će dati i publika. Sredinom oktobra završeni su i literarni i likovni konkursi za učenike osnovnih škola, na kojima je učestvovao veliki broj škola iz Srbije, a najuspešniji i najkreativniji školarci dobiće i prigodne nagrade.

Kao uvertira „Pekarskim danima“ u ponedeljak u Hali sportova počinju turniri u malom fudbalu za učenike osnovnih i srednjih škola, dok će devojke odmeriti snage u odbojci. Tradicionalna manifestacija posvećena hlebu i pecivu, koju organizuje Poljoprivredna škola „Šumatovac“, ove godine će biti održana od 26. do 28. oktobra.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − 1 =