Opozicija nezadovoljna nakon posete ministara Aleksincu

Stav lokalne vlasti o poseti premijera i ministara Aleksincu ne daje nam za pravo da se nadamo i da očekujemo pozitivni ishod kada su u pitanju nove investicije i projekti od državnog značaja, smatra predsednik OO Demokratske stranke Srbije Ivan Dimić i dodaje da će po svemu sudeći to biti samo još jedan marketinški potez koji ima za cilj promovisanje lokalnih političara vladajućih stranaka.

Ivan dimic skupstina novo
Predsednik OO Demokratske stranke Srbije u Aleksincu Ivan Dimić

– Od predsednika opštine i njegovih saradnika nismo dobili bilo kakve informacije o čemu je razgovarano, zašto su ministri bili u Aleksincu i šta su videli, osim da su oni zadovoljni svojim resorima u opštini Aleksinac, što je dosta opisno i ne daje nam nikakve garancije da smo bilo šta dobili od ove posete. Sve se, nažalost, svodi na marketing.

Ni predsednik Opštinskog odbora Stranke Rusa Srbije Svetomir Milanović nije zadovoljan tretmanom koji su manjine imale tokom posete Vlade, a čiji je on bio zastupnik. Dodaje da mu nije bilo omogućeno da se obrati premijeru, iako je nekoliko puta podnosio čak i pismeni zahtev opštinskom rukovodstvu. Milanović smatra da je takav odnos lokalnih vlasti prema drugim strankama nedopustiv.

Stranka_Rusa_Srbije– Premijeru smo želeli da predočimo kakva je situacija u Skupštini opštine Aleksinac, ali smo bili uskraćeni. Činjenica je da SO ne radi ništa kako bi se doveo neki strani kapital. Sve opštine iz okoline se pominju u tom smislu, a Aleksinac sasvim malo, pa sa te strane nismo zadovoljni. Mi smo se pismeno tri puta prijavili, čak i preko interneta, međutim niko nas nije obavestio i omogućio nam kontakt, tako da ni po tom pitanju nisam zadovoljan. Dosta se priča o nacionalnim manjinama, ali koliko mogu da vidim, ništa od toga se ne sprovodi u delo.

Predsednik OO Stranke Rusa Srbije dodaje i da se u ovoj političkoj partiji zalažu za evrointegracije, ali uz saradnju i sa Rusijom, Kinom i drugim svetskim silama. Jedan od postulata na kojima stranka počiva je i poljoprivredno-trgovinski sporazum sa Rusijom, o čemu će se više znati nakon posete zvaničnika ove zemlje Srbiji.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × four =