Пријавило се 200 кандидата, рок истиче 25. јануара

За одлазак у бањска и климатска лечилишта о трошку Републичког фонда пензијско-инвалидског осигурања Србије до данас се пријавило око 200 корисника пензија са територије алексиначке општине.

Према речима Бобана Вучковића, председника Удружења пензионера општине Алексинац, корисници старосних, породичних и инвалидских пензија могу да се пријаве на оглас до 25. јануара. Право да поднесу пријаву имају пензионери чија пензија износи до 39.850 динара и који осим пензије немају друга лична примања, а један од услова је и да нису користили рехабилитацију у последње четири године. Такође, на оглас могу да се пријаве и корисници пензија који су то право остварили применом домаћих прописа, а који примају пензију из иностранства, али уз услов да износ тих пензија не премашује лимит од 39.850 динара.

Уз пријаву је потребно поднети пензијски чек, доказ о висини пензије из иностранства, попуњену пријаву са изјавом где корисник жели да користирехабилитацију и овлашћење да  Фонд ПИО може да закључи уговор са установом у којој ће користити право на рехабилитацију, као  и расположиву медицинску документацију (уколико је поседује).

Пријаве и неопходна документација се могу поднети у Удружењу пензионера општине Алексинац сваког радног дана од 8 до 12 сати.

Насловна фотографија: Илустрација (извор Википедија).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + eleven =