Ове године највећи број такмичара на пливању за Часни крст

Поводом Богојављења, великог хришћанског празника, данас се широм Србије пливало за Часни крст. Тако је било и на Јужној Морави код Катуна, где је лепо време послужило 32 пливача, највећи број такмичара до сада, да по дванаести пут скоче у воду и пливају до Крста.

Пливачи су били из Лесковца, Крушевца, Алексинца, Алексиначког рудника, Доњег Адровца, Житковца, Моравца, Тешице, Липовца, Црне Баре, Бобовишта и Лужана. Пре такмичења, поред реке је одржано водоосвећење, а након тога су се пливачи покропили и добили благослов.

Раздаљину од 33 метра први је препливао двадесетседмогодишњи Михаило Аџић из Крушевца.

− Први пут сам овде код вас, ово ми је десето пливање и осми пут освајам Часни крст. Пливао сам у Белој Води и Шаврану код Крушевца, Јагодини, Варварину, Трстенику, Ћуприји. Видео сам да има овде код вас у Алексинцу, да је лепа организација, као што јесте и дошао код да окушам срећу. Утисци су феноменални. Препоручио бих свима да дођу, јер је сваки пут све бољи и бољи осећај − рекао је након пливања Аџић.

Наредна два места заузели су Милош Вулетић из Алексинца, као другопласирани, док је трећи до крста стигао Милош Милојковић из Моравца. Сва тројица такмичара награђени су пехарима чији је дародавац локална самоуправа. Уз то победник је награђен Крстом који је направио столар Славиша Стојановић из Добрујевца.

Такмичење за Часни крст, дванаести пут заредом, организовала је Црквена општина у Станцима уз помоћ Месне заједнице Катун, Сепарације „Јаковљевић и син” и „Месокомерца” са Алексиначког Рудника, а под покровитељством Општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + 18 =