SO Aleksinac

Prihvaćeno rešenje o nagradama

Povod današnje sednice Skupštine opštine bila je samo jedna tačka, odnosno, odbornici su razmatrali i prihvatili Predlog Rešenja o dodeli javnih priznanja za 2017. godinu. Opozicija je bila protiv pojedinih predloga, ali s obizirom da je rešenje bilo objedinjeno nije postojala mogućnost pojedinačnog glasanja.

Prema usvojenom predlogu, plakete, najveće priznanje opštine, dobiće Mešoviti hor “Šumatovac”, koji ove godine slavi 130 godina postojanja i JPV “Srbijavode” Beograd, koji trenutno sprovodi dva projekta na teritoriji naše opštine.

SO Aleksinac Nagrade u visini od 25 hiljada dinara biće dodeljene Dragiši Simiću, direktoru JKP “Vodovod i kanalizacija” zbog uspešnosti u realizaciji KWF programa, zatim Dobrovoljnom Vatrogasnom društvu Aleksinac, koje sprovodi preventivnu edukaciju građana, Miši Đorđeviću, organizatoru više akcija prikupljanja krvi i višestrukom dobrovoljnom davaocu krvi (113 puta), Andriji Jašareviću, učeniku trećeg razreda klarineta za postignute rezultate na svim takmičenjima iz ove oblasti, koji je i najmlađi dobitnik ove nagrade i Boži Markoviću, autoru istorijskog spisa “Rajevski, pukovnik sa tri srca”, čije su fotografije objavljivane u više listova.

Pohvale Skupštine opštine Aleksinac biće dodeljene general-potpukovniku Milosavu Simoviću, učesniku u obeležavanju istorijskih događaja na području opštine Aleksinac, Lovačkom udruženju “Deligrad” koje predano radi na očuvanju i zaštiti životne sredine, Tehničkoj školi “Prota Stevan Dimitrijević” čiji učenici i nastavni kadar pokazuju izrazite rezultate, Klubu dobrovoljnih davalaca krvi “Humano srce” koji neumorno radi na organizovanju akcija prikupljanja krvi i Gradskom KUD-u “Aleksinac”, koji aktivno učestvuje na manifestacijama u zemlji i inostranstvu i time promoviše našu opštinu.

Ovakvo rešenje prihvatila su 32 odbornika, dok je troje glasalo protiv. Nagrade će biti uručene na svečanoj akademiji, koja će se održati u ponedeljak, u sklopu proslave Dana opštine.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − twelve =