Приближавају се 27. Књижевни сусрети

Алексинац ће у четвртак и петак, 18. и 19. априла, бити домаћин Књижевних сусрета „Гордана Брајовићˮ, који се ове године у граду на Моравици организују по 27. пут. Ова манифестација се организује у знак сећања на познату дечију песникињу и новинарку родом из алексиначког села Суботинац, Гордану Брајовић.

У четвртак је извесна увертира у фестивал када се у подне подиже застава и одржава маскенбал на коме учествују полазници дечијег вртића „Лане” из Алексинца, потом ће у вечерњим часовима, бити уприличена промоција књиге „Имање Немањића” Слободана Станишића у Арт галерији Дома културе.

Сутрадан, 19. априла, у 10 сати је предвиђена традиционална посета Суботинцу, основној школи „Свети Сава”, где ће се по традицији овогодишњи добитник награде „Гордана Брајовић” Бранко Стевановић представити ђацима. Затим је у 12 сати у Дом културе заказана Свечана академија где ће бити додела награда и признања као и сваке године. Овогодишњем лауреату ће се прикључити и поједини писци из ужег избора за награду „Гордана Брајовић”, а ове године жири је у ужи избор издвојио још девет писаца и то су: Зоран Пеневски, Власта Ценић, Душко Домановић, Стамен Миловановић, Предраг Ђурић, Стефан Тићми, Гордана Малетић, Ана Цакић и Биљана Вујовић. Током Свечане академије присутни ће бити и ученици основних и средњих школа који су учествовали на конкурсу и освојили награде за своје радове, а који ће бити објављени у зборнику као и сваке године до сада.

Организатор фестивала је и ове године Центар за културу и уметност Алексинац, док су Општина Алексинац и Вечерње новости покровитељи Фестивала.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + 4 =