Изванредни резултати Алексинчана

У Књажевцу су одржани 27. по реду Сусрети домова ученика средњих школа југоисточне Србије у културно-уметничком стваралаштву. Популарна Домијада ове годне окупила је преко 400 ученика из Зајечара, Бора, Неготина, Књажевца, Врања, Сурдулице, Босилеграда, Црне Траве, Лесковца, Прокупља, Ниша, Алексинца…

− Срећан сам и више него задовољан оствареним резултатима, с обзиром на бројчаност екипе с којом смо дошли, а то је двадесетак деце. Освојили смо једно прво место у генералном пласману, награду за најбољу мушку улогу и три трећа места, што је изванредан резултат. − истиче у разговору за наш портал Драган Јовановић, директор Дома ученика средњих школа „Младост” у Алексинцу.

Првом наградом награђенa је група ученика која је у области креативног стваралаштва израдила витраж. У пуном сјају заблистао је Алекса Јовковић који је награђен за најбољу мушку улогу, а ради се о улози Гуле у представи „Детињство, збогом – животе, добар дан”, коју је режирао Драгослав Ранђеловић Ранђа. Трећа места освојиле су три ученице; Сташа Станковић је награђена за уметничку слику, Нина Милошевић за костимографију, а Милица Живадиновић за рукотворинe.

Наредне суботе у Зајечару се одржава спортски део овогодишње Домијаде. Дом „Младост” ће имати своје представнике у шаху и стоном тенису, док ће се у малом фудбалу надметати и мушка и женска екипа.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen + nineteen =