Преузимање пензионерских картица само у Фонду ПИО

Према свему судећи алексиначки пензионери, који су аплицирали, а још нису добили пензионерске картице, мораће по њих да оду до канцеларије овдашњег Фонда за пензијско и инвалидско осигурање.

Иако су поштари појединим пензионерима донели картицу на кућну адресу,  убудуће ће пензионери сами морати да оду по њу у канцеларију број 4 Фонда ПИО, јер Пошта више не врши дистрибуцију ових картица. Како кажу у Фонду, многима није пристигла ни порука о приспећу пензионерске картице, али картица јесте, па из ове службе позивају телефоном пензионере чија је картица код њих, а пожељно је да сви који су поднели захтев дођу и провере статус свог захтева и да ли је њихова картица стигла.

Иначе, примена и коришћење нових пензионерских картица почело је октобра прошле године. Пензионерске картице нове генерације ће осим доказивања статуса пензионера, што је омогућавала и претходна картица, имати за циљ да пензионерима омогуће попусте при куповини и плаћању услуга, а свако ко се пријави за картицу имаће попусте у разним трговинским ланцима и продавницама, ресторанима, салонима, музејима, позориштима…

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − six =