Преминули глумац био становник једног алексиначког села

Тихомир Тика Арсић наш познати глумац који је јуче преминуо у 64. години живота после дуге и тешке борбе са раком панкреаса, део свог детињства провео је у једном алексиначком селу. Овај рођени Земунац је захваљујући његовом оцу железничару био и житељ села Трњана.

На ову мало познату чињеницу указао нам је Ненад Станковић, дугогодишњи председник општине, а сада актуелни председник Скупштине општине Алексинац.

predsednik Nenad Stanković
Ненад Станковић (фотографија из архиве)

− Посебно бих поменуо његов однос према Алексинцу. Никад се није кретао овим делом Србије својим послом, а да није свраћао у Алексинац. Из простог разлога, што је са Алексинцем и територијом наше општине имао посебан емоционални однос. Мало људи зна, у нашем граду, да је он један део свог живота провео боравећи у селу Трњану − почиње Станковић причу о свом познанику Арсићу, са којим је имао прилику да се више пута сретне и разговара.

Тикин отац био је железничар који је службовао у селу Трњану. Дечак Тихомир је највероватније и прве школске кораке начинио у трњанској школи.

− Он је увек када сам се са њиме сретао по Београду увек питао ‘Како је у Алексинцу?’ и увек је питао за своје Трњане. Чак је и познавао људе код којих су они породично становали у то време – каже наш саговорник.

Станковић каже да је српско глумуште остало без једног великог глумца. И Алексинац је на великом губитку, јер више међу нама није један човек таквог профила који је део свог живота провео на територији наше општине.

− Био је велики борац. Ја сам се са њиме чуо пре десет-петнаест дана. Са много енергије, са много вере у оздрављење се борио са тешком болешћу. Нажалост није у тој борби издржао − завршио је Станковић.

Народно позориште у Београду, чији је Арсић био стални члан, опростило се од њега саопштењем наводећи да је „увек био веран свом театру”. Арсић је био филмски, телевизијски и позоришни глумац и продуцент. Играо је у 22 филма, једној серији и једном тв филму.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + 10 =