Преко 50 пакетића за малишане у три установе

Након што је Надзорни одбор Јавно комуналног предузећа „Комуналне услуге” донео одлуку да ове године организују хуманитарну акцију, током које ће преко 50 пакетића поклонити деци у три установе, она је данас и спроведена.

Представници овог предузећа предвођени директором Далибором Марковићем посетили су Дом „Христина Маркишић”, Основну школу „Смех и суза” и децу на болничком лечењу у Општој болници Алексинац и даривали им пакетиће.

Dalibor Markovic− Ово је први пут да организујемо овакву акцију, али надам се да ће ово постати традиција и да ћемо и наредних година да организујемо овакве акције. Нажалост, предузеће није у могућности да организује неке можда и веће акције али нешто оваквог типа ће сигурно бити, а трудимо се да ово и омасовимо − рекао је директор Марковић.

Марковић се овом приликом захвалио и свим корисницима услуга овог предузећа, јер у овим поклонима учествују и сви грађани општине Алексинац.

− Комунално предузеће је једна друштвено одговорна организација и хвала им што су се сетили деце са сметњама у развоју, како деце корисника наше установе, деце без родитељског старања и десе са тежим и тешким сметњама, тако и деце која су корисници услуге дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју која се пружа у нашој установи − захвалила се Јасна Николић, директорка Центра за социјални рад.

У Дому „Христина Маркишић” укупно су додељена 29 пакетића и како је речено у овој установи, ово је велика радост пре свега за кориснике, а и за запослене зато што имају такве суграђане.

Овом приликом из Јавно комуналног предузећа „Комуналне услуге” је најављено да су већ сада за наредну годину предвидели три пута већи новчани фонд да овакве акције испрате и омасове.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one + ten =