Završeni 11. Pekarski dani, organizatori zadovoljni posetom i odzivom gostiju

Uručivanjem nagrada i priznanja i bogatim kulturno-umetničkim programom, u petak su završeni „Pekarski dani”, koji su, ističu organizatori, već postali manifestacija prepoznatljiva širom Srbije. Najveći broj izlagača do sada, kao i veliki broj škola iz naše zemlje, ali i regiona – Hrvatske, Slovenije, Bugarske i Rumunije, samo su neki od utisaka koji će ostati posle 11. Pekarskih dana, navodi za Radio Aleksinac koordinatorka Vesna Živadinović.

Izouzetno veliko interesovanje bilo je i na takmičenju za najbolji slavski kolač, na kome je učestvovalo 114 izlagača iz četiri osnovne i 10 srednjih škola, ali i veliki broj građana i članova udruženja koja neguju srpsku tradiciju i običaje.

Organizatori najavljuju i da će naredne godine više škola koje obrazuju učenike srodnih profila učestvovati na manifestaciji. Potpisan je i ugovor o saradnji sa školom iz grada Moreni u Rumuniji. Oni su ove godine bili gosti aleksinačkih kolega, a od naredne će biti i izlagači i spremati slavski kolač. Takođe, 2017. će biti obeležen i mali jubilej – decenija saradnje sa srednjim školama iz Vidina i Maribora.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + 3 =