Представа коју свако од нас треба да погледа

За велику сцену Дома културе у Алексинцу и за цео град предстојећи догађај, у недељу 19. јуна, је од изузетне важности за друштвени живот средине и разумевање појма једнакост. Тада у подне, у 12 сати, на простору где су играла позната српска глумачка имена, закорачиће и полазници драмског студија при Центру за културу и уметност. Та мешовита група коју чине малишани и њихови другари са сметњама у развоју извешће инклузивну драмску представу „Људи ово није Италијаˮ. То је глумачка екипа која заслужује пажњу сваког од нас.

Директорка ЦКУ Далиборка Стевановић уз позив грађанима да погледају ову представу истиче и њен значај.

‒ Представа је инспирисана текстом „Добродошли у Холандију” од ауторке Емили Перл Кингсли која је иначе мајка детета са сметањама. Самим тим инспирисала је и нас овде у Центру за културу и уметност да се проблематиком деце са сметњама у развоју бавимо на овај начин ‒ каже наша саговорница.

У тиму који реализује овај пројекат су Младен Милојковић из Ниша, Милан Петковић, музички сарадник, глумица Биљана Николић, сарадник на сценском говору, затим васпитач Иван Поповић, дефектолог Теодора Дашић и Анита Миловановић, социјални радник.

Партнери ЦКУ у реализацији ове представе су Установа за децу и младе са сметњама у развоју „Христина Маркишићˮ, Центар за социјални рад, Специјална школа „Смех и сузаˮ, Удружење „Једнаки у различитостиˮ, Дневни боравак за децу са сметњама и алексиначке основне школе „Љупче Николићˮ и „Вожд Карађорђеˮ, „Алексиначка гимназијаˮ, као и Предшколска установа „Ланеˮ.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 5 =