Председник општине о пијаци у Тешици, јавном превозу и паркирању

Председник општине Алексинац Далибор Радичевић говорећи одборницима на недавној седници Скупштине општине о активностима локалне самоуправе између два заседања општинског парламента указао је и на три проблема чије решавање је у току.

Углавном се ради о пројектима из прошле године и односе са на пијацу у Тешици, постављању безбедносних камера у граду, уређењу јавног превоза и организовању паркинг службе.

− У питању је изградња нове пијаце у насељу Тешица. Тренутно је пројекат на ревизији, уочени су неки недостаци у претходном периоду, исправљају се ти недостаци и очекујемо да у овој години буде и сама изградња пијаце завршена. То ће бити једна од најсавременијих пијаца не само у Алексинцу већ и у широј околини, да не кажем у целој Србији − објаснио је Радичевић.

Следећи пројекат на коме је радила локална самоуправа јесте пројекат „За безбедан Алексинац”. Ради се о пројекту постављања камера које би служиле превасходно полицијској станици за праћење активности које се дешавају у самом граду. Сам процес пројектовања и извођења радова је у надлежности Министарства државне управе и локалне самоуправе, док се пројектни задаци дефинишу у сарадњи са општином.

Поред пијаце у Тешици и постављања видео надзора у самом граду на истом конкурсу алексиначкој локалној самоуправи одобрен је и пројекат за реконструкцију јавног осветљења. Ту је у току израда пројектног задатка и дефинисање шта је најбоље и најлакше урадити да би та расвета била јефтинија и савременија.

Јавни превоз је такође био у жижи рада локалне самоуправе, па је први човек општине и о томе информисао Скупштину.

− Урађен је концесиони акт за јавно-приватно партнерство. Документација је припремљена и након ове скупштине и усвајања појединих одлука које су биле неопходне за даљи рад доставиће се Владиној комисији за јавно-приватно партнерство и очекујемо након тога да добијемо и сагласност од њих. Након тога следи расписивање тендера за избор или новог или старог превозника, али са јасно дефинисаним линијама које неће моћи да се гасе онако како превозник буде сматрао. Врло је битно да то што пре завршимо зато што дефинитивно имамо велики проблем са јавним превозом − казао је Радичевић.

Још један проблем на ком се радило у претходном периоду јесте организовање паркинг службе.

− Паркинг служба ће кренути са радом са првим лепим временом. Изабран је извођач за обележавање паркинг места по пројекту који је дефинисан у ранијем периоду. Чим временски услови дозволе креће се са организовањем службе. Што се тиче Јавног комуналног предузећа и саме локалне самоуправе све је спремно осим обележавања и постављања знакова и постављања зона у самом граду – објаснио је први човек општине.

Радичевић је још напоменуо да и остале активности иду планираним током и да ће неке од њих бити реализоване са почетком грађевинске сезоне.

Реплику опозиционог одборника Ивана Димића на ово изглагање објавићемо сутра.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + twelve =