После Ниша алексиначки медицинари и у Београду

Алексиначки медицински радници ових дана имају пуне руке посла. Осим што је у ковид амбуланти велики број прегледа, дневно се даје и око 250 терапија. У протеклих седам дана преко 1.600 пацијената је примило терапију.

И поред толиког оптерећења један број алексиначких радника је на испомоћи у другим установама. Два доктора анестезиолога су у Клиничком центру Ниш, а од данас у Ковид болници у Батајници радиће и пет медицинских техничара из Алексинца.

Како је објављено на друштвеним мрежама Катарина Миљковић, Никола Ракић, Јелена Петровић, Јована Рајковић и Јелена Васиљевић су алексиначки кадрови који ће помагати колегама у Батајници. Према тим објавама на фејсбук страници „Алексинац вечити град” за њих је пре поласка приређен свечани пријем од стране руководства Опште болнице. Директор др Горан Видић пожелео је овим младим људима да на најбољи начин представљају установу и град.

На овој фејсбук страници, коју поред осталих уређује и један лекар, под насловом „Поздрав Београду” написали су „Шаљемо ти младост и лепоту и најбоље што имамо”. Ми бисмо додали  да нам је та младост потребна и да се ови медицинари што пре врате нашем граду.

А у Клиничком центру Ниш по други пут се нашао педесеттрогодишњи анестезиолог др Драган Бранковић, чије су радне обавезе већ пет месеци у овој установи. Он је највероватније најстарији медицинар који тренутно ради у црвеној зони овог центра.

− Нема битних разлика у тежини клиничке слике и симптомима, битна је разлика само у броју оболелих. Значи број оболелих је у сваком таласу све већи и већи, а самим тим и број тешко оболелих. Значи, има пуно тешко оболелих за разлику од претходних таласа. Сада имамо и ковид болницу у Крушевцу која се пуни великом брзином, имамо ковид болницу у Лесковцу, у Врању, Пироту које имају и своје интензивне неге и све је то већ скоро близу потпуне попуњености. Тако да је ситуација сада врло озбиљна. Имамо доста старијих пацијената, али има доста и млађих пецијената. Углавном су то гојазне особе и крупни и мишићави мушкарци − каже др Бранковић.

Насловна фотографија преузета са Фејсбук странице Алексинац вечити град.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + 20 =