Предавања са поруком средњошколцима, на матуру без аутомобила

Алексиначки средњошколци које очекује прослава матуре имали су прилику да чују едукативно предавање о опасности која вреба возаче за воланом у алкохолисаном стању. „На матуру без аутомобилаˮ назив је предавања које је током ове седмице одржано у мултимедијалној сали Алексиначке гимназије и Техничкој школи „Прота Стеван Димитријевићˮ. Ово предавање спроводи Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац под покровитељством Агенције за безбедност саобраћаја.

О превенцији конзумирања алкохола и управљања возилом у алкохолисаном стању током матурске вечери и уопштено у саобраћају, говорио је лиценцирани предавач Агенције за безбедност саобраћаја са Високе техничке школе у Нишу.

Матуранти алексиначких средњих школа упознали су се са последицама које могу да проузрокују вожња у алкохолисаном стању, или вожња без везаног појаса. У практичном делу овог предавања представљене су наочаре које симулирају разне степене пијанства, недостатак сна, умор и вожњу под дејством наркотика, а направљен је и „полигонˮ по коме су ученици ишли користећи неке од модела наочара.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + eight =