Празничне честитке за Павковића и Вучића

Скупштина општине Алескинац је на предлог најстаријег одборника у овом сазиву Драгослава Далета Радојковића из редова СПС-а је већином гласова, један против, усвојила Одлуку да се генералу Небојши Павковићу и председнику Републике Србије Александру Вучићу упуте честитке за предстојеће новогодишње и божићне празнике. Радојковић је у образложењу казао да је генерал Павковић један период свог живота био наш суграђанин и да му део породице живи у Алексинцу, а да је својим понашањем у одбрани отаџбине и држањем у заточеништву, заслужио да му се на овакав начин искаже поштовање.

Одборник Драгослав Дале Радојковић

Он је још и казао да је Павковић већ одлежао у финском затвору две трећине казне и да је стекао право да буде пуштен на слободу али да се то није десило. Наиме, правосудни органи у Хагу су његов захтев за скраћење казне одбили 18. маја ове године. Небојша Павковић је бивши командант Треће армије Војске Југославије, који је 2014. године од стране Хашког трибунала осуђен на затворску казну од 22 године.

Генерал Небојша Павковић

Овај одборник, образлажући предлог за председника Вучића, казао је да је председник Србије показао пожртвовање и велико умеће у преговорима за заштиту Срба на Косову и Метохији и у знак захвалности заслужује да му алексиначки парламентарци упуте новогодишњу и божићну честитку.

Председник Републике Србије Александар Вучић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × four =