Позоришни репертоар за малу и велику децу

Алексинац ће од сутра, па у наредних седам дана, бити престоница позоришта за децу. Сутра се диже завеса петог Зипо феста, током кога ће малишани уживати у позоришним представама сваке вечери читавих седам дана, од 20. до 26. маја.

За почетак фестивала све је спремно. Већ уиграна екипа, током минулих четири, и овог пута ништа није препустили случају и са радошћу дочекују овај пети фестивал позоришта за децу, што нам је и потврдила директорка Градског позоришта „Театар 91”, организатора фестивала, Милена Рашић.

−Ми се радујемо овом фестивалу, с обзиром да нам је то један мали јубилеј, пет година фестивала. Ето, одржао се фестивал уз све напоре које нам је највише проузроковао вирус КОВИД 19, када нисмо поклекли и одржали га и у те две протекле године. Живеће фестивал, ја се надам, и даље − рекла је Милена Рашић, директорка градског позоришта Театар 91.

Част да отвори овогодишњи фестивал има Позорише за децу Ниш са представом „Поп Ћира и поп Спира”, другог дана наступиће глумци Народног позоришта Ужице са представом „Тртица рајске птице”, а трећег дана ће малишани гледати представу „Пинокио” у извођењу глумаца Народног позоришта Лесковац. Позориште лутака „Пинокио” Београд играће „Бајку о зачараној лепотици”, Народно позориште „Тоша Јовановић” из Зрењанина „Дечак и месец”, а последња представа у такмичарском делу биће „Звонар Богородичине цркве” Народног позоришта Приштина. Последњег дана фестивала, у част награђених, биће одиграна представа „Аладин”, домаћина, Градског позоришта „Театар 91”.

На билетарници Дома културе карте су већ недељу дана у продаји и тренутно могу да се купе комплети карата за свих седам представа, док ће појединачне карте бити у продају на сам дан извођења представе.

−Продаја карата иде одлично. Деца су очигледно жељна позоришних представа, јер на основу продаје видимо колико је њихово интересовање−додала је директорка Рашић.

Иначе, цена појединачне карте је 100 динара по представи, а ко жели да погледа свих седам представа комплет карата може да набави за 500 динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 2 =