Povodom jučerašnjeg skupa u Mozgovu: Saopštenje Stranke slobode i pravde

Potpresednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović juče je boravio u selu Mozgovu gde je okupljenima govorio o aktuelnoj situaciji u poljoprivredi i odnosu državnih organa prema zaraženim područjima afričkom svinjskom kugom. Tim povodom ova politička stranka je našem mediju dostavila Saopštenje za javnost u kome se objašnjava razlog boravka njihovih aktivista u selu Mozgovu.

– Skandalozno lažna tvrdnja Uprave za veterinu grada Niša, da je afrička svinjska kuga stavljena pod kontrolu, a istina je sasvim suprotna, jer se zaraza širi selima čitavog okruga zabrinjavajuće brzim tempom, bila je povod za posetu potpredsednika Stranke slobode i pravde Dejana Bulatovića, koja je upriličena razgovorom sa meštanima aleksinačkog sela Mozgova, odakle je zaraza i počela – stoji u pomenutom Saopštenju.

 U dostavljenom Saopštenju citirane su i reči potpresednika Stranke Dejana Bulatovića koji je pored ostalog kazao:

– Širenje ovako opasne epidemije može pogubno uticati na domaće svinjogojstvo, što će se automatski negativno odraziti na čitavo stočarstvo koje ionako već jedva opstaje, ali toga nadležne službe nisu ili neće da budu svesne, što je možda i opasnije od same bolesti – naglasio je i upozorio Bulatović.

On je, prema navodima u Saopštenju, uputio javno pitanje aktuelnom ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislavu Nedimoviću.

– Otvoreno pitam ministra Nedimovića, u ime svih domaćina koji su oštećeni usled nereagovanja nadležnih službi, da li namerno ćuti po ovom pitanju i da li će kao i za sve ostale probleme u poljoprivredi, reagovati tek kada se svinjogojstvo u Srbiji zatre? – zaključio je Bulatović.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × five =