Поводом јучерашњег скупа у Мозгову: Саопштење Странке слободе и правде

Потпреседник Странке слободе и правде Дејан Булатовић јуче је боравио у селу Мозгову где је окупљенима говорио о актуелној ситуацији у пољопривреди и односу државних органа према зараженим подручјима афричком свињском кугом. Тим поводом ова политичка странка је нашем медију доставила Саопштење за јавност у коме се објашњава разлог боравка њихових активиста у селу Мозгову.

– Скандалозно лажна тврдња Управе за ветерину града Ниша, да је афричка свињска куга стављена под контролу, а истина је сасвим супротна, јер се зараза шири селима читавог округа забрињавајуће брзим темпом, била је повод за посету потпредседника Странке слободе и правде Дејана Булатовића, која је уприличена разговором са мештанима алексиначког села Мозговa, одакле је зараза и почела – стоји у поменутом Саопштењу.

 У достављеном Саопштењу цитиране су и речи потпреседника Странке Дејана Булатовића који је поред осталог казао:

– Ширење овако опасне епидемије може погубно утицати на домаће свињогојство, што ће се аутоматски негативно одразити на читаво сточарство које ионако већ једва опстаје, али тога надлежне службе нису или неће да буду свесне, што је можда и опасније од саме болести – нагласио је и упозорио Булатовић.

Он је, према наводима у Саопштењу, упутио јавно питање актуелном министру пољопривреде, шумарства и водопривреде Браниславу Недимовићу.

– Отворено питам министра Недимовића, у име свих домаћина који су оштећени услед нереаговања надлежних служби, да ли намерно ћути по овом питању и да ли ће као и за све остале проблеме у пољопривреди, реаговати тек када се свињогојство у Србији затре? – закључио је Булатовић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + three =