Потписани уговори за соларне панеле

Након завршеног Јавног позива за доделу бесповратних средстава грађанима за енергетску санацију породичних кућа на територији општине Алексинац за ову годину и рада Комисије за реализацију енергетске санације породичних кућа путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе, данас су потписани тројни уговори између крајњих корисника, локалне самоуправе и фирми које ће спровести радове.

По јавном позиву пристигла су 22 захтева, а издвојена средстав у буџету за ову меру била су довољна за 10 корисника.

− Одзив је био прилично добар. Комисија је имала мало проблема да избодује и правилно оцени све пријаве које су стигле. Данас смо овде потписали сви заједно десет тројних уговора између Општине Алексинац која суфинансира са 25 посто изградње панела, Република Србија је пренела средства општини Алексинац и учествује са још додатних 25 посто, а крајњи корисници са 50 посто. Надам се да ћемо брзо и квалитетно да одрадимо, фирме које су учествовале на јавном позиву су фирме које имају добар реноме и очекујем добру сарадњу, тако да се надам да ће до краја године сви произвођачи бити прикључени на дистрибутивну мрежу − рекао је председник општине Далибор Радичевић, приликом данашњег потписивања уговора.

Иначе, циљеви давања подстицаја за уградњу соларних панела су смањење потрошње енергије на националном нивоу, нижи рачуни за домаћинства и здравија животна средина.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 6 =