Stranka Rusa Srbije

Poslednji dan: Stranka Rusa predala listu, radikali prikupljaju potpise

Na predstojećim lokalnim izborima u opštini Aleksinac učestvovaće najmanje šest odborničkih lista, dok se za sedmu još prikupljaju potpisi podrške. Rok za predaju liste za učešće na izborima za odbornike u Skupštini opštine Aleksinac ističe u ponoć. Danas su u prostorijama Opštinske izborne komisije, kao šestu po redu, predstavnici Stranke Rusa Srbije predali svoju odborničku listu sa 15 kandidata.

Stranka Rusa SrbijeNosilac liste Stranke Rusa Srbije je aktuelni odbornik u lokalnom parlamentu Svetomir Milanović, penzioner iz Nozrine, drugi je Božidar Milošević, penzioner iz Prćilovice, dok je pod rednim brojem tri Dušan Jevtić, diplomirani ekonomista iz Moravca.

Za lokalne izbore u Aleksincu do sada je proglašeno pet izbornih listi. Pod rednim brojem jedan naći će se koalicija naprednjaka („Aleksandar Vučić – Za našu decu”), pod dva koalicija koju predvode aleksinački socijalisti („Ivica Dačić ‒ Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma”), pod brojem tri Grupa građana „Narodni pokret”, četvrta je lista „Ujedinjena seljačka stranka – Milija Miletić”, a pod brojem pet „Ivan Dimić za bolju opštinu Aleksinac”. Od pomenutih kandidata za predstojeće izbore jedino su koalicija oko naprednjaka i koalicija SPS-a i Jedinstvene Srbije, predali izborne liste sa 41 odbornikom, koliko će ih biti u novom sazivu parlamenta, u skladu sa izmenama statuta.

U toku je prikupljanje potpisa za odborničku listu Srpske radikalne stranke, koja za predaju liste ima rok do ponoći.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

1 × 4 =