Kolibri

„Колибри” поводом Светског дана заштите животне средине

Светски дан заштите животне средине је дан који се обележава у целом свету сваког 5. јуна кроз разне активности и кампање, са циљем да се скрене пажња јавности на бројне еколошке проблеме и потребу очувања животне средине. Датум 5. јун одредила је Генерална скупштина УН јер се тог дана одржала Конференција о заштити животне средине у Стокхолму 1972. године.

Тим поводом огласило се Еколошког друштва „Колибри” које, у саопштењу за медије, обавештава јавност да ће чланови овог Удружења низом еколошких и других акција дати свој допринос очувању здраве човекове средине.

Сутра ће ученици школа који се због епидемије коронавируса налазе на продуженом распусту очистити и уредити забавни парк и спомен-обележје у Грејачу, а старији чланови друштва почистиће део дивље депоније код моста и спортског игралишта.

Kolibri

У току јуна месеца уз сарадњу са Клубом бригадира „О*рук генерација Алексинац”, стоји у достављеном саопштењу, биће завршено уређење споменика ратницима из свих српских ратова и то на Градишту у Врћеновици, Доњем Љубешу, Горњем Адровцу, Чукуровцу, Лужану, Грејачу и Великом Дреновцу.

Еколошко друштво „Колибри” организоваће и трибину на тему „Планета зове у помоћ” и спровешће традиционалну акцију избора најуређенијег домаћинства и најлепше баште, стоји на крају саопштења достављеног нашој редакцији.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 3 =