Kanta

Посебне посуде за „корона отпад”

У општини Ражањ се и за време ванредног стања водило рачуна о заштити животне средине и екологији што је и разумљиво када се зна да је ова локална самоуправа препознатљива по комуналним активностима у овој области. KantaАко не први, онда сигурно међу првима су овде поставили посуде за одлагања искоришћених заштитних маски и рукавица.

‒ Ми имамо изванредно организовану санацију медицинског отпада у оквиру Дома здравља. Међутим, с обзиром да се овде ради о специфичној врсти отпада која је проузрокована појавом вируса који је изазвао епидемију, ми смо се одлучили да пружимо шансу да људи у посебним контејнерима одвајају управо ту врсту отпада. Ми ћемо даље, када будемо прикупили одређене количине, у сарадњи са здравственим центром наћи пут том отпаду. Према томе, све то биће одвојено и даље дистрибуирано установи која је задужена за санацију те врсте опреме – каже помоћник председника општине Ражањ, Драгиша Тодоровић, доктор металуршких наука, примена науке и заштите животне средине. 

Тодоровић истиче да су људи схватили значај правилног одлагања оваквог отпада, односно да он не буде мешан са осталим отпадом.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 4 =