CK

Одзив давалаца премашио очекивања

Алексинчани су још једном показали своју хуманост на делу. Током данашње акције, коју су организовали Црвени крст Алексинац и Завод за трансфузију крви из Ниша, прикупљено је 84 јединица крви.

Поучени ранијим искуством организатори су се надали да ће се велики број хуманих Алексинчана одазвати акцији, али је данашњи број премашио очекивања.

Овом приликом великом броју давалаца прикључила су се четири нова, која су први пут испружила руку у нади да ће њихово мало некоме бити довољно за продужетак живота.

CK

Иначе, сви који су здрави и могу и желе да дају крв не треба убудуће ни на који начин то да одлажу због ситуације са корона вирусом поручују организатори акције. У циљу спречавања преношења Ковид-19 инфекције они су за даваоце крви увели додатне мере како би обезбедили довољне количине безбедне крви за трансфузијско лечење.

Већина мера су саставни део уобичајеног избора давалаца крви са изменама које имају за циљ само да појачају надзор у новонасталој ситуацији. У прилог томе иде и број од осам одбијених давалаца, што је више него обично.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − five =